Zand RecyclingDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BV2 Inspect BVMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments

Rittal brengt nieuwe push-in-aderaansluitklem

Contacteren in een handomdraai
In de besturings- en schakelinstallatiebouw moeten aders of kabels vaak op stroomrails van koper worden aangesloten. Meestal kost dit veel tijd met schroefklemmen of vast aangeschroefde aderaansluitklemmen. Met een nieuwe generatie onderhoudsvrije aderaansluitklemmen met push-in-techniek biedt Rittal nu de snelste methode om aders eenvoudig en veilig aan te sluiten op stroomrails.

Push-in-klemmen bieden een groot aantal voordelen: aders worden buitengewoon snel en eenvoudig aangesloten. De klemmen zijn onderhoudsvrij en geschikt voor een groot aantal adertypen. Om deze voordelen ook bij railsystemen te benutten, ontwikkelde Rittal een nieuwe generatie aderaansluitklemmen. Besturings- en schakelinstallatiebouwers profiteren van de directe aansluiting van kabels en aders op stroomrails. De nieuwe push-in-aderaansluitklemmen zijn verkrijgbaar met twee klembereiken van 0,5-4 mm2 en 1,5-16mm2 en per klembereik geschikt voor 5 en 10 mm dikke koperrails.

De push-in-aderaansluitklemmen worden eenvoudig en snel op de rail gestoken. Het gestripte aderuiteinde wordt eenvoudig in de klemruimte geschoven om hem met de rail te verbinden. Al bij het op zijn plaats steken van de klem worden de eerste voordelen duidelijk: een separaat veermechanisme houdt de klem op de rail in positie. Verder verwijdert de veer oxidelagen die zich op de stroomrail hebben gevormd en optimaliseert daardoor het geleidende vermogen. De geïntegreerde contactbalk maakt een optimale contactdruk mogelijk.

De tweede veer in de klem zorgt ervoor dat de ader betrouwbaar wordt vastgeklemd. Massieve en samengeslagen aders, ultrasoon gelaste aders en soepele aders met adereindhulzen kunnen snel en eenvoudig tegen de veerdruk in in de klemruimte worden gestoken. Ook aders met twin-adereindhulzen kunnen worden aangesloten.

De nieuwe push-in-aderaansluitklem beperkt de kans op fouten, zoals verkeerd persen, verkeerde draaimomenten en losrakende klemmen. Zij zijn onderhoudsvrij, wat de betrouwbaarheid van de installatie verhoogt en kosten voor latere onderhoudswerkzaamheden verlaagt.

De nieuwe push-in-aderaansluitklem is geschikt voor een groot aantal toepassingen, zoals voor de aansluiting van aardlitzen of nulleider op stroomrails. Een ander toepassingsgebied zijn de kortsluitvaste spanningsaftakkingen op de koperen rails van een hoofdrailsysteem. Ook de opbouw van stringverdelers of verdelerblokken met een groot aantal aansluitklemmen voor uitgaande kabels is mogelijk.

Door de vele toelatingen – UL en IEC – kan de nieuwe aderaansluitklem wereldwijd worden toegepast. Daarnaast is de nieuwe aderaansluitklem ook geschikt voor de maritieme omgeving en offshore-toepassingen. Tests bij ABS, DNV-GL en LR worden op dit moment uitgevoerd – de toelatingen zullen naar verwachting in september beschikbaar zijn.
 

meer nieuws

KSB levert pompen voor Europa’s grootste afvalwaterproject 16-10
Compacte hogedrukpomp voor de installatiebouw   15-09
Vlinderklep voor langeafstandstransport van water 24-08
Rittal levert innovatieve IT-systemen voor Industrie 4.0 24-08
Rittal brengt nieuwe push-in-aderaansluitklem 17-08
Rittal webinar IoT on the Edge – hoe kies je het beste Edge koelsysteem 07-08
‘Uitkijkpunt op zeedijk bij bouw gemaal en ontwikkeling zoet-zout overgang grootste kwelder van Noordwest-Europa’ 28-06
Rittal systeemverlichting in gebruik bij Blumenbecker 28-06
ISO17025 accreditatie voor Endress+Hauser 28-06
KSB Nederland IECEx-gecertificeerd voor reparatie van Ex-pompen 24-06
Oplossing voor aantasting funderingen onder water in zicht 19-06
Water Alliance sluit partnership met Frans watercluster 20-05
Wetterskip Fryslân eerste Fairtrade waterschap van Nederland 14-05
Maasvlakte Plaza nieuwe standaard voor beveiligd parkeren 05-05
Maasvlakte Plaza nieuwe standaard voor beveiligd parkeren 05-05
KSB start opmerkelijke inruilactie met zomervoordeel 05-05
Nieuwe 4-inch RVS bronpomp 25-04
Fusie en nieuwe CEO tonen ambities Wafilin Systems 25-04
11 mei 2017: Next Level Inspiratie-event voor paneelbouwers 25-04
Totale overslag groeit 2% 12-04
Rittal op de Hannover Messe 2017 12-04
Rittal presenteert nieuwe strip- en crimpautomaat 07-04
Rittal-diagnosesoftware voor koelaggregaten 24-03
Onderzoek laat zien hoe Rotterdamse industrie kan voldoen aan klimaatakkoord Parijs 24-03
Havenbedrijf Rotterdam verwelkomt twee nieuwe commissarissen 24-03
KSB NederlandConcept FacilitiesErnst & YoungDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenOki Printing SolutionsHenk Van Tongeren BronbemalingXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV