Zand RecyclingDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BV2 Inspect BVMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments

Wilo-EMUport CORE

Wilo-EMUport CORE:
Verstoppingsvrij transport van afvalwater

WESTZAAN. Het aandeel aan vaste stoffen in het afvalwater van ziekenhuizen, winkelcentra, hotels of stations neemt in de vorm van luiers, lappen, kledingstukken, vochtige doekjes, etc. steeds verder toe.  Deze vaste stoffen in het afvalwater kunnen bij pompen voor aanzienlijke problemen zorgen en zelfs tot systeemuitval leiden. Met Wilo-EMUport CORE brengt Wilo nu een compact scheidingssysteem voor vaste stoffen dat een oplossing hiervoor biedt en de kans op pompstilstand reduceert.

De Wilo-EMUport CORE is gebaseerd op het Wilo-EMUport-scheidingssysteem dat aanzienlijke voordelen biedt. Het scheidingssysteem zorgt voor een scheiding in vaste stoffen en voorgereinigd afvalwater. Grotere vaste delen komen zo niet in contact met het hydraulische pompsysteem maar worden tijdelijk opgeslagen in scheidingsreservoirs. Tegelijk wordt het voorgereinigde afvalwater door de pomp in een verzamelreservoir gevoerd. Wanneer deze gevuld is, start een van de pompen om het voorgereinigde afvalwater uit het verzamelreservoir en door het scheidingsreservoir voor vaste stoffen te pompen. Hierbij wordt het verzamelreservoir geleegd, het scheidingsreservoir gespoeld en de vaste stoffen met het voorgereinigde water verder getransporteerd via de persleiding. 
Bij het Wilo-EMUport-scheidingssysteem worden steeds twee pompen gebruikt die afwisselend worden ingeschakeld. Het innemen en verpompen blijven zo parallel lopen zodat een continue inname van afvalwater is gegarandeerd.

Langdurig en veilig bedrijf bij afvalwatertransport
De Wilo EMUport CORE is een doorontwikkeling op de innovatieve Wilo-EMUport- systeemtechnologie. Door aanpassing van meerdere details is de bedrijfsveiligheid nog verder verhoogd en zijn de onderhoudswerkzaamheden eenvoudiger geworden. In tegenstelling tot vergelijkbare systemen met RVS-reservoirs, koos Wilo voor reservoirs van polyethyleen en polyurethaan. Deze materialen zijn 100% corrosiebestendig terwijl bij roestvrij staal door het ontbreken van passivering na laswerkzaamheden, vaak snel roestvorming optreedt. Polyethyleen kent bovendien een extreem lange levensduur en is vergeleken met andere materialen zeer licht. Dat vereenvoudigt de plaatsing van de installatie. De toevoerkast is van -eveneens corrosiebestendig- polyurethaan en extreem schokbestendig. Ook grotere vaste stoffen, zoals stenen of hout, kunnen de toevoerkast zo niet beschadigen. Om het restwater in het verzamelreservoir tot een minimum te beperken, is de vormgeving van de reservoirs aangepast. De volledige bodem van het reservoir is afgeschuind, waarbij het laagste punt van het reservoir zich direct onder de pomp bevindt. Dat voorkomt afzetting in het verzamelreservoir.

De pompen worden automatisch ontlucht en zijn hiertoe licht gekanteld op het systeem geplaatst. Hierdoor kunnen er geen luchtbellen in het hydraulische systeem ontstaan. Om hygiënische redenen zijn de pompen droog opgesteld maar voldoen toch aan de hoge beschermingsklasse IP 68 (permanent onderdompelbaar). De bedrijfsveiligheid is op die manier ook bij een tijdelijke systeemoverstroming gegarandeerd. Het systeem is voor een continu bedrijf ontwikkeld (bedrijfssituatie S1).

Onderhoudsarm en ruimtebesparend te installeren
De Wilo-EMUport-scheidingseenheid voor vaste stoffen, die de functie van een hark en een klep verenigt, heeft zich al duizenden keren bewezen. Onderhoud kan zonder arbeids- en tijdsintensieve demontage van de pomp worden uitgevoerd. Ook de toevoerkast is eenvoudig te onderhouden. Dankzij een transparante afdekking is een visuele controle tijdens het bedrijf en zonder gebruik van gereedschap mogelijk.

Door zijn compacte constructie past het Wilo-EMUport CORE-scheidingssysteem voor het transport van afvalwater ook in putten met een binnendiameter van slechts 1,5 meter. Dat reduceert de installatiekosten nog verder.

meer nieuws

KSB levert pompen voor Europa’s grootste afvalwaterproject 16-10
Compacte hogedrukpomp voor de installatiebouw   15-09
Vlinderklep voor langeafstandstransport van water 24-08
Rittal levert innovatieve IT-systemen voor Industrie 4.0 24-08
Rittal brengt nieuwe push-in-aderaansluitklem 17-08
Rittal webinar IoT on the Edge – hoe kies je het beste Edge koelsysteem 07-08
‘Uitkijkpunt op zeedijk bij bouw gemaal en ontwikkeling zoet-zout overgang grootste kwelder van Noordwest-Europa’ 28-06
Rittal systeemverlichting in gebruik bij Blumenbecker 28-06
ISO17025 accreditatie voor Endress+Hauser 28-06
KSB Nederland IECEx-gecertificeerd voor reparatie van Ex-pompen 24-06
Oplossing voor aantasting funderingen onder water in zicht 19-06
Water Alliance sluit partnership met Frans watercluster 20-05
Wetterskip Fryslân eerste Fairtrade waterschap van Nederland 14-05
Maasvlakte Plaza nieuwe standaard voor beveiligd parkeren 05-05
Maasvlakte Plaza nieuwe standaard voor beveiligd parkeren 05-05
KSB start opmerkelijke inruilactie met zomervoordeel 05-05
Nieuwe 4-inch RVS bronpomp 25-04
Fusie en nieuwe CEO tonen ambities Wafilin Systems 25-04
11 mei 2017: Next Level Inspiratie-event voor paneelbouwers 25-04
Totale overslag groeit 2% 12-04
Rittal op de Hannover Messe 2017 12-04
Rittal presenteert nieuwe strip- en crimpautomaat 07-04
Rittal-diagnosesoftware voor koelaggregaten 24-03
Onderzoek laat zien hoe Rotterdamse industrie kan voldoen aan klimaatakkoord Parijs 24-03
Havenbedrijf Rotterdam verwelkomt twee nieuwe commissarissen 24-03
KSB NederlandConcept FacilitiesErnst & YoungDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenOki Printing SolutionsHenk Van Tongeren BronbemalingXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV