Zand RecyclingDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BV2 Inspect BVMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments

Rittal introduceert nieuwe, in hoogte verstelbare draagbuis

Rittal introduceert nieuwe, in hoogte verstelbare draagbuis

Machines ergonomisch bedienen
Werkplekken moeten ergonomisch zijn. Machines moeten niet alleen aan veiligheidseisen voldoen, maar moeten ook gemakkelijk, d.w.z. zonder vermoeid of belast te worden, te bedienen zijn. Bedieningsterminals op machines moeten met behulp van een draagarmsysteem flexibel en gemakkelijk zijn te positioneren. Omdat niet elke medewerker even lang is, zijn daar in hoogte verstelbare draagarmsystemen voor nodig. Daarom introduceert Rittal een nieuwe draagbuis in de markt.

Draagarmsystemen worden overal gebruikt waar bedieningsapparaten of -terminals voor het bedienen van de machine flexibel moeten worden gepositioneerd. Om de bedieningsterminal nauwkeurig aan de lengte van de bediener aan te passen en op die manier de ergonomie te verhogen, biedt Rittal nu de in hoogte verstelbare draagbuis voor zijn draagarmsystemen CP.

De nieuwe draagbuis is verkrijgbaar in twee uitvoeringen voor de gewichtsklasse van 4 tot 30 kg en van 10 tot 60 kg. Binnen deze bereiken is het gewicht traploos verstelbaar, waardoor de behuizing altijd op de ingestelde hoogte blijft. Ook bij langdurig gebruik blijft de gewichtsinstelling stabiel. Achteraf aanpassen is niet nodig. Dit is in meer dan 30.000 cycli getest in het kwaliteitslaboratorium van Rittal.

De in hoogte verstelbare draagbuis kan zonder adapter in het draagarmsysteem worden geïntegreerd. Aan de wand- of machinezijde wordt de buis altijd op het systeem CP 120 gemonteerd. Afhankelijk van de gewichtsklasse is het aan de bedieningszijde van de CP120 of CP 60 te monteren of kan worden gekozen voor een kleiner systeem.

Kabels veilig beschermen
De binnenzijde van het draagarmsysteem CP biedt veel ruimte voor het doorvoeren van kabels. Ook bij het in hoogte verstelbare systeem kunnen voorgeconfectioneerde kabels met connectoren eenvoudig worden doorgevoerd. De hoge beschermklasse IP54 beschermt de kabels betrouwbaar tegen omgevingsinvloeden. Ook na het integreren van de in hoogte verstelbare draagbuis blijft deze beschermklasse behouden. De kabels zijn gescheiden van de bewegende onderdelen van de hoogteverstelling, zodat de beweging van de draagbuis geen beschadigingen kan veroorzaken.

Eenvoudig monteren en instellen
Rittal heeft er bij de ontwikkeling van draagarmsystemen veel aandacht aan geschonken dat zij door één persoon kunnen worden gemonteerd. Dit geldt ook voor de nieuwe, in hoogte verstelbare draagbuis. Via een gemakkelijk toegankelijke schroef kan het gewicht op de in hoogte verstelbare draagbuis worden ingesteld. Het systeem is bovendien zeer comfortabel af te stellen. De benodigde schroeven op de scharnieren zijn ook na montage gemakkelijk van buitenaf bereikbaar.

 

meer nieuws

KSB levert pompen voor Europa’s grootste afvalwaterproject 16-10
Compacte hogedrukpomp voor de installatiebouw   15-09
Vlinderklep voor langeafstandstransport van water 24-08
Rittal levert innovatieve IT-systemen voor Industrie 4.0 24-08
Rittal brengt nieuwe push-in-aderaansluitklem 17-08
Rittal webinar IoT on the Edge – hoe kies je het beste Edge koelsysteem 07-08
‘Uitkijkpunt op zeedijk bij bouw gemaal en ontwikkeling zoet-zout overgang grootste kwelder van Noordwest-Europa’ 28-06
Rittal systeemverlichting in gebruik bij Blumenbecker 28-06
ISO17025 accreditatie voor Endress+Hauser 28-06
KSB Nederland IECEx-gecertificeerd voor reparatie van Ex-pompen 24-06
Oplossing voor aantasting funderingen onder water in zicht 19-06
Water Alliance sluit partnership met Frans watercluster 20-05
Wetterskip Fryslân eerste Fairtrade waterschap van Nederland 14-05
Maasvlakte Plaza nieuwe standaard voor beveiligd parkeren 05-05
Maasvlakte Plaza nieuwe standaard voor beveiligd parkeren 05-05
KSB start opmerkelijke inruilactie met zomervoordeel 05-05
Nieuwe 4-inch RVS bronpomp 25-04
Fusie en nieuwe CEO tonen ambities Wafilin Systems 25-04
11 mei 2017: Next Level Inspiratie-event voor paneelbouwers 25-04
Totale overslag groeit 2% 12-04
Rittal op de Hannover Messe 2017 12-04
Rittal presenteert nieuwe strip- en crimpautomaat 07-04
Rittal-diagnosesoftware voor koelaggregaten 24-03
Onderzoek laat zien hoe Rotterdamse industrie kan voldoen aan klimaatakkoord Parijs 24-03
Havenbedrijf Rotterdam verwelkomt twee nieuwe commissarissen 24-03
KSB NederlandConcept FacilitiesErnst & YoungDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenOki Printing SolutionsHenk Van Tongeren BronbemalingXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV