Zand RecyclingEagle BurgmannDe Jongh Pipesystems BVMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Wilo introduceert Wilo-Rexa MINI3 voor woning- en perceelontwatering

Wilo introduceert Wilo-Rexa MINI3 voor woning- en perceelontwatering


 

Bij het ontwateren van huizen en percelen worden hoge eisen gesteld aan efficiëntie, prestaties en betrouwbaarheid. De nieuwe Wilo-Rexa MINI3 scoort op al deze punten hoog.

 

Regenwater, grondwater en vuilwater in rioleringen kunnen betrouwbaar en efficiënt worden afgevoerd met de Rexa MINI3. Dankzij de geoptimaliseerde hydrauliek bereikt de rioolpomp maximale efficiëntie en heeft de pomp maar minimaal onderhoud nodig: "De Wilo-Rexa MINI3 maakt aanzienlijk langere onderhoudsintervallen mogelijk. Dat is te danken aan de oliekamer met twee olieafdichtingen, de mechanische afdichting en de robuuste, rubberen kabelverbindingen", legt Wilo Product Manager Olivier Armbruster uit. “Daarnaast minimaliseert het de onderhoudstijd dankzij de directe toegang tot zowel de afdichtingskamer als de pompbehuizing."

 

Hoogste operationele veiligheid en betrouwbaarheid

Naast de pompbehuizing, die is gemaakt van bijzonder duurzaam grijs gietijzer met een G 1½ pijpaansluiting, zorgen de flexibele vlotterschakelaar en een speciaal ontwikkelde vortex-waaier voor een uitstekende betrouwbaarheid. De waaier is uitgevoerd als innovatieve kunststof versie die, in vergelijking met de veelgebruikte roestvrijstalen waaiers, het voordeel heeft dat het volledig corrosievrij is. Bovendien kan door het gebruik van kunststof een breed scala aan vloeistoffen, waaronder ook agressieve stoffen, worden getransporteerd. "De betrouwbare vortex waaier voorkomt ook dat de pomp wordt geblokkeerd, wat soms zou kunnen leiden tot overstromingen", aldus Olivier Armbruster.

De Rexa MINI3 wordt ook volledig ongevoelig voor vloeistoffen met een grote hoeveelheid vaste stoffen of grotere deeltjes dankzij de grote vrije balpassage van 40 mm. Dit is ongeëvenaard in zijn klasse. De pomp stelt extra normen in de compacte rioolpompklasse met een opvoerhoogte van 13 meter en een debiet van 22 m3/h.

 

Eenvoudige installatie en enorme flexibiliteit

Ondanks zijn hoge prestaties heeft de Rexa MINI3 een uiterst compacte constructie en een laag gewicht. De pomp is daardoor geschikt voor zowel stationaire installatie, bijvoorbeeld in afvalwaterschachten, als voor flexibel gebruik in toepassingen zoals ontwatering bij graafwerkzaamheden, zelfs bij extreem krappe graafputten. Met beschermingsklasse IP68 is de pomp ook volledig geschikt voor natte opstelling en voor flexibel gebruik in pompputten.