Zand RecyclingEagle BurgmannUnited RentalsMTOF milieutechniekAuma Benelux BVSPX FLOWMerrem & LaporteGrundfos NederlandBoode BV Waterwell SystemsOranjewoudQM Environmental Services LtdBar Instruments
KSB NederlandAll SolutionsASVDunlop HifexAKD Advocaten en NotarissenWatson MarlowEngineering BVXylem Water Solutions Nederland BVTENTE NV

Peter van der Linde nieuwe branchemanager Water Alliance

Per 1 januari 2023 is Peter van der Linde (63) als branchemanager benoemd bij vereniging Water Alliance. Hij is de opvolger van Ignaz Worm, die gedurende 4,5 jaar verantwoordelijk was voor de activiteiten van de branchevereniging ENVAQUA. Deze vereniging blijft bestaan, maar voert haar activiteiten sinds begin 2023 uit onder de vlag van de Water Alliance. Deze vernieuwde organisatie heeft op deze manier op dit moment bijna tweehonderd leden.



Peter is een bekende in de water- en milieutechnologiesector. Hij heeft jarenlang in verschillende rollen gewerkt bij het bedrijf Holland Water en is daar nog steeds actief met het uitbreiden van het wereldwijde distributienetwerk. Als lid van de branchevereniging heeft Peter niet alleen deelgenomen aan verschillende activiteiten, maar ze ook georganiseerd.
Zo vertegenwoordigt Van der Linde de vereniging bij de Europese federatie Aqua Europe en is hij medeoprichter van de Expertgroep Circulair Water.



Samen met het team van FME (de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie) gaat Peter de activiteiten van de vereniging leiden, dit dus onder de bredere paraplu van Water Alliance. Peter zegt hierover: “De vereniging heeft in de afgelopen jaren een sterke inhoudelijke basis gelegd; in de komende fase wil ik onze kennis en kunde ook inzetten in de lobby in Den-Haag. Dit met als doel om politici en ambtenaren te helpen om wetgeving te maken die de toepassing van innovatieve water- en milieutechnologie kan versnellen. Ook wil ik behouden wat de vereniging zo bijzonder maakt: het netwerk van collega’s en professionals die elkaar graag ontmoeten en samen de technologisch gedreven oplossingen van morgen maken. Daarnaast denk ik dat de belangen van de Nederlandse water- en milieutechnologie bedrijven beter renderen als de branche effectief, efficiënt en eenduidig op nationaal en internationaal vertegenwoordigd wordt. Daarom zie ik de nauwe samenwerking, waarbij de vereniging en de stichting opereren onder de gezamenlijke vlag van Water Alliance als een geweldige uitdaging en dé manier om dat te realiseren.”



Scheidend branchemanager Ignaz Worm kijkt terug op een mooie periode: “We hebben met het team het TechTalk format bedacht en in de afgelopen vier jaar 28 keer uitgevoerd. Dat was een prachtige manier om urgente maatschappelijke uitdagingen te bespreken, die met technologie opgelost kunnen worden. We zijn gegroeid van 100 naar 120 leden en als gevolg van de nauwe samenwerking met de stichting Water Alliance die op 1 januari jl. ingegaan is, vertegenwoordigen we nu zelfs 200 bedrijven. Ik ben trots op die resultaten.”



Ignaz Worm blijft overigens actief in de watersector. Met zijn bedrijf Spatial Insight (Haarlem) richt hij zich op consultancy op het gebied van het data-gedreven managen van ondergrondse assets, zoals waterleidingen, warmtenetten, kleppen en gasleidingen.



Hein Molenkamp, directeur Water Alliance, is blij dat Peter van der Linde het Water Alliance team komt versterken. “Er is nu een stichting én een vereniging onder dezelfde vlag. We zijn een proces ingegaan waarbij de samenwerking tussen die twee pijlers nóg hechter zal worden dan voorheen. Het is goed dat Peter tijdens dat proces vanuit zijn achtergrond en expertise de belangen van met name de vereniging bewaakt. Ik kijk erg uit naar de samenwerking.”